Het is zomer, tijd voor vakantie. In veel gevallen zal dit een vakantie zijn met uw kinderen. Bent u gescheiden en gaat u alleen met uw kinderen op vakantie dan is het zaak voorafgaand aan die vakantie uw vertrek goed te regelen.

 

Dagelijks worden mensen op Schiphol en andere vliegvelden gecontroleerd door de Marechaussee omdat kinderen met een andere achternaam met u mee op vakantie willen. Voor de Marechaussee een reden om alert te zijn en ook vaak een reden voor onderzoek dat tijd kost en mogelijk tot gevolg heeft dat u uw vlucht mist.

 

De reden dat er zo streng gecontroleerd wordt op het reizen met kinderen met een andere achternaam is eenvoudig, ter voorkoming van Internationale Kinderontvoering, iets dat in 2014 in 247 gevallen voor kwam. Er is sprake van Internationale Kinderontvoering wanneer een ouder zonder toestemming van de andere ouder in het buitenland verblijft met een kind. Hierbij geldt voorkomen is beter dan genezen, nu het niet eenvoudig is om uw kind in een ander land terug te gaan halen.

 

De oplossing is eenvoudig: een formulier waarin de andere ouder u toestemming geeft om met uw kind naar het buitenland te reizen. Met dat formulier zal het wel lukken om uw vlucht tijdig te halen.

 

Een ander probleem is vaak dat de andere gezaghebbende ouder weigert zijn medewerking te verlenen aan het verlengen van het paspoort of identiteitskaart van de kinderen. Ook dan komt u voor onaangename verassingen te staan voordat u op vakantie kunt gaan.

Het toestemmingsformulier kunt u vinden op onze website www.kbw-advocaten.nl/toestemmingsformulier-reizen-met-minderjarig-kind/

 

Heeft u problemen met uw  ex-partner omdat hij of zij weigert dit formulier te ondertekenen of weigert het paspoort te verlengen dan bent u steeds van harte welkom bij KBW Advocaten en Mediators aan de Dorpsstraat 43 te Schinnen, waarbij het vriendelijk verzoek om de kinderen dan toch even thuis te laten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *