Recent stond ons kantoor een jongeman bij die in het verleden een groot aantal schulden had laten ontstaan. Hij zag door de financiële bomen zijn bos niet meer met als gevolg dat er een codering werd geplaatst in het BKR Register.

Staat u eenmaal in dat register vermeld dan is het haast onmogelijk om een hypotheek te krijgen of nog een andere financiële verplichting aan te gaan, afhankelijk van het soort codering.

Een BKR codering blijft in principe voor de duur van vijf jaar van kracht, zodat u al die tijd geen huis kunt kopen of een andere lening aan kunt gaan. Toch is het mogelijk om in die periode al een verzoek te doen tot het verwijderen van uw codering. Dat kan ons kantoor voor u doen.

Een verzoek tot het verwijderen van een BKR registratie dient in ieder geval voldoende onderbouwd te zijn. Niet alleen om de schuldeiser die u in het BKR register heeft laten plaatsen een goed beeld van uw situatie te kunnen geven, maar ook om aan te tonen wat u zelf al geprobeerd heeft om van uw schulden af te geraken. Van u wordt daarin het maximale verwacht. Als u kunt aantonen dat u er alles aan heeft gedaan om uw financiële situatie te verbeteren zijn wij u als KBW Advocaten en Mediators gaarne van dienst om een verwijderingsverzoek voor u in te dienen.

Ook als dat verzoek wordt afgewezen is het nog mogelijk om voor u rechtsmaatregelen te treffen gericht op die verwijdering, al zijn de mogelijkheden daartoe ietwat beperkt.

Indien u vragen heeft over uw BKW registratie kunt u deze steeds aan ons stellen. Daar heeft u in ieder geval geen vijf jaar last van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − 1 =