Vrijdag 14 september a.s. is de jaarlijkse ‘Dag van de Scheiding’. KBW Advocaten en Mediators in Schinnen houdt die dag een open spreekuur voor meer informatie en adviezen over scheiden met kinderen.

 Recent onderzoek van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (waarbij ook KBW Advocaten en Mediators is aangesloten) leverde verrassende resultaten op. Deze zullen in de week van de Dag van de Scheiding bekend worden gemaakt.

 KBW Advocaten en Mediators wil daarom dit jaar tijdens de Dag van de Scheiding (vrijdag 14 september) in het bijzonder aandacht besteden aan de positie van het kind in scheiding. Geïnteresseerden kunnen tussen 09.00 uur en 11.00 uur langskomen voor vrijblijvende informatie.

Samen met een gespecialiseerde scheidingsadvocaat/-mediator kunnen ze bespreken hoe je het beste met kinderen kunt omgaan tijdens het emotionele proces van een scheiding. Ook is het mogelijk om een speciale scheidingscheck te laten doen.

Deze check geeft inzicht in de stappen die nodig zijn voor een goede scheiding, zowel voor de ouders als de kinderen. Aan het gesprek en de check zijn tijdens de Dag van de Scheiding geen kosten verbonden.

Advocaat én mediator

De familierechtadvocaat mr. Céline Breij van KBW Advocaten en Mediators is gespecialiseerd advocaat en ook scheidingsmediator. Zij is lid van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Zij onderscheidt zich op verschillende gebieden van anderen. Om lid te worden moeten advocaten onder meer een aanvullende specialistische opleiding van drie jaar volgen. Daarnaast is minimaal vijf jaar ervaring en jaarlijkse bijscholing verplicht. vFAS-advocaten beschikken over actuele juridische kennis op het gebied van onder meer ouderschapsplannen, pensioenverevening, alimentatie en huwelijkse voorwaarden.

 

Meer weten over de Dag van de Scheiding? Kijk op www.dagvandescheiding.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *