De status van de advocaat,

Dat ding dat op de oprit staat,

Een hele snelle met maar liefst drie banken,

Twee om te zitten, een om krom voor te liggen,

Dat ding dat op de oprit staat,

Weet toch dat het niet zonder gaat,

Wat moet die nieuwe klant wel denken,

Als ik het wegdek niet minimaal 300pk kan schenken

Een gedichtje dat hopelijk stamt uit oude tijden, al hoewel er nog steeds advocaten lijken te zijn die menen dat hun status af te lezen moet zijn aan de auto die zij rijden. Ze hebben vast nog geen kennis genomen van de huidige benzineprijzen of milieu overwegingen om vooral zo compact en voordelig mogelijk te rijden.

Wanneer een advocaat werkt op basis van gefinancierde rechtshulp dan ontvangt hij van de Staat een bedrag van € 0,09 cent per km. Wetende dat zelfs de speelgoedstep van mijn dochter voor dat bedrag de km niet vol kan maken is dit bedrag al jaren hetzelfde, alsof de benzineprijs ook al jaren stabiel is. Alweer een reden om die dikke bolide weg te doen.

De tijd dat de status van een advocaat af te lezen was aan de auto die hij reed ligt hopelijk achter ons. Tegenwoordig hoop ik dat status sowieso minder van belang is in ons mooie en nobele vak, maar dat een goed advocaat vooral gekenmerkt wordt door passie, betrokkenheid bij zijn cliënten en de wil om zaken op te lossen. Die zijn allemaal niet bij de dealer te bestellen helaas. Ook niet als financial lease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *