De klassieke werkgevers onder u zijn bij een arbeidsgeschil gewend om naar een advocaat te stappen om vervolgens hun gelijk bij de kantonrechter te gaan halen, althans dat proberen zij. Een methode die in sommige gevallen nog best kan werken, maar in ieder geval een methode die de relatie met de werknemer die het betreft naar de toekomst toe niet verbetert.

Wenst men de relatie met de werknemer goed te houden en heeft men desondanks een geschil dat opgelost moet worden dan bestaat er een veel vriendelijkere manier om dat te proberen, dan de gang naar de rechter, namelijk de gang naar de mediator.

Aan de mediationtafel bent u als werkgever niet alleen in staat om het geschil opgelost te zien zoals u graag zou wensen, zonder dat een ander voor u een beslissing over dat geschil neemt, maar kunt u de werknemer ook veel meer het idee geven dat hij zelf ook een stem heeft dan bij een gerechtelijke procedure. De moderne werknemer heeft een stem en wenst deze meer dan vroeger te laten horen, ook aan zijn werkgever.

Of het nu gaat om een discussie over het juiste aantal verlofdagen of een uit de hand lopende discussie binnen een team, mediation kan op vele gebieden voor u de arbeidsrechtelijke oplossing van uw geschil bieden. Informeer eens naar de mogelijkheden bij KBW Advocaten en Mediators te Schinnen, want arbeidsrechtelijke mediation, dat werkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *