MEDIATION

MEDIATION

Mediation is een moderne vorm van het oplossen van geschillen, welke mogelijk is bij KBW Advocaten inzake het personen- en familierecht. Niet alleen op het gebied van echtscheidingen, maar zeker ook op het gebied van omgang of andere familierechtelijke geschillen. Het kenmerk ervan is dat er geen rechter of arbiter aan te pas komt.

Mediation is niet hetzelfde als het voeren van een echtscheidingsprocedure op gemeenschappelijk verzoek. Als partijen bewust voor mediation willen kiezen proberen ze zelf onder toezicht van een mediator door middel van het voeren van onderhandelingen een voor hen beiden acceptabele oplossing te vinden. De mediator fungeert als procesbewaker waarbij het de bedoeling is dat partijen zelf tot een oplossing komen.

Zowel mw. mr. C.C.B. Breij als ook mr. R.A. Wijnands is erkend mediator en neemt deze rol ook graag voor u op zich. Zij worden veelvuldig benoemd als mediator door Rechtbanken alsmede de Gerechtshoven en het Juridisch Loket en ook diverse rechtsbijstandverzekeraars weten hun weg naar hen te vinden.

Ook op andere rechtsgebieden kunt u gebruik maken van de diensten van beide mediators, waarbij u kunt denken aan arbeidsrecht, burengeschillen of huurrecht. De mogelijkheden van mediation beperken zich niet enkel tot het personen- en familierecht.

Meer informatie nodig? Klikt u dan hier om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen!

VFASlogo

mediatorsfederatielogo