Wanneer u als cliënt van ons kantoor in rechte wordt bijgestaan dan gaat het niet enkel om de inhoud van uw zaak, iets dat uiteraard heel belangrijk is, maar ook over de in acht te nemen gedragsregels wanneer u voor de rechter zit. Of dat nu in het kader van het strafrecht is of in een civiele procedure maakt daarbij niet eens uit.

De rechtszaal is een plek waar de meeste van u zelden tot nooit zullen komen en ook een plek met haar eigen regels. Op de eerste plaats geldt echter een regel die ook in het dagelijkse leven heeft te gelden, namelijk toont uw fatsoen.

Het heeft geen enkel nut om een rechter ongevraagd te tutoyeren of op andere wijze uw disrespect te tonen voor het instituut Rechtbank omdat u enkel uzelf daarmee zult treffen. Het tonen van dergelijk gedrag kan enkel negatief uitpakken in de door de rechter te nemen beslissing.

Indien u met een van onze medewerkers naar een zitting dient te gaan dan bereiden wij niet alleen uw zaak goed voor, maar geven wij u ook tips hoe u zich in rechte wel het beste kunt gedragen.

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Op-de-Rol-Ik-ben-niet-je-en-jij-voor-u.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + seventeen =