Op 25 mei 2018 is het zover, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG, treedt op die dag in werking. Het betreft in feite de implimentatie van Europese regelgeving binnen ons eigen wettelijk systeem en dient ter bescherming van uw gegevens en de verwerking van die gegevens.

Bedrijven dienen vanaf die dag ervoor te zorgen dat zij niet alleen op zorgvuldige wijze omgaang met de bescherming van uw gegevens, maar ook dat zij u de mogelijkheid geven om die gegevens in kopie te mogen ontvangen en een verzoek te doen tot verwijdering van uw gegevens indien u dat wenst.

KBW Advocaten en Mediators is er al klaar voor. Waar we eerder al uiterst voorzichtig en zorgvuldig met uw gegevens om wensten te gaan, ontvangt u bij aanvang van iedere nieuwe zaak nu naast de opdrachtbevestiging en onze algemene voorwaarden tevens een privacyverklaring, waarin staat hoe we met uw gegevens omgaan en wat uw rechten daarbij zijn.

Indien u na het ontvangen en bestuderen van die privcayverklaring alsnog vragen heeft over de AVG, dan kunt u deze uiteraard steeds aan ons kantoor stellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + 20 =