Wetende dat 1 op de 3 huwelijken in ons land uiteindelijk geen stand houdt en eindigt met een echtscheiding kent iedereen om zich heen naar verwachting vele mensen die gescheiden zijn. Bij de een gaat dat op rustige wijze en in zo goed mogelijk overleg, bij de ander gaat dat wat minder goed in overleg.

Dat men aan het einde van een huwelijk een oordeel over zijn of haar ex-echtgenoot of echtgenote heeft is niet verwonderlijk, dat er kennelijk een behoefte bestaat om op dat moment een stempel te kunnen drukken op de vermeende afwijking van die ander des te meer. Vaak horen wij op ons kantoor dat de mannen in kwestie allemaal narcist waren en de vrouwen stuk voor stuk leden aan borderline. In feite diagnoses die enkel gesteld kunnen worden door een daartoe opgeleide psycholoog, maar dat maakt de behoefte aan dit stempelgedrag kennelijk niet kleiner.

Wat men eigenlijk wil zeggen, althans daar lijkt het op, is dat men tijdens het huwelijk niet steeds in staat bleek te zijn om contact te hebben en te houden met de ander. Buiten het feit dat dit ook een lastig iets kan zijn, enkel omdat mensen nu eenmaal verschillen, kan die constatering ook best gedaan worden zonder stempel.

Als u gebruik maakt van de diensten van KBW Advocaten en Mediators beloven wij u in ieder geval niet gelijk een stempel op te plakken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *